Buiten de lijntjes
groep 1-6

Een humoristische en beeldende voorstelling over patronen

door Theatra

Een straat, een doodgewone straat. Met huizen keurig in een rijtje naast elkaar. Niets bijzonders zou je denken. In één van deze huizen woont een echtpaar: meneer en mevrouw Lijntje. Nog steeds niets bijzonders zou je denken.

De Lijntjes staan altijd om 7 uur op. Ontbijten iedere dag met een volkoren boterham met kaas. En lezen daarna samen de krant. Behalve het buitenlandse nieuws. Als je nooit buiten je eigen dorp komt, heeft het geen zin om te weten wat er in de rest van de wereld gebeurt.

Tot er op een dag een nieuwe buurvrouw naast hen komt wonen. Niets bijzonders denk je? Wel voor De Lijntjes! Want door de komst van deze buurvrouw in de straat verandert alles. En dat is voor De Lijntjes heel bijzonder!

 

‘Buiten de lijntjes’ is een humoristische en beeldende voorstelling zonder veel tekst, en dus ook zeer geschikt voor het speciaal onderwijs. Een voorstelling over patronen en het durven doorbreken ervan. En vooral over interactie met een ander. Want wat gebeurt er als je een keer niet binnen de lijntjes blijft?

Buiten de lijntjes

Video

Credits

Eva
Mesman
Spel 
Harro
van Lien
Spel
Daniëlle
Meijboom
Spel
Maarten
Bootsma
Regie
Elze
van den Akker
Decor & kostuums
Sengsavane Chounramany
Illustratie
Grietje Mesman
Fotografie

Theatra maakt theater met en voor kinderen. De voorstellingen zijn eigenzinnig en spreken, soms met tekst maar vaker zonder, tot de verbeelding. Theatra gaat zware thema's, ook bij jonge kinderen, niet uit de weg. Door de humoristische en liefdevolle verpakking zijn de voorstellingen altijd lichthartig.

De voorstelling is te boeken voor basisscholen, festivals en theaters. Meer informatie & boekingen via ons impresariaat STT Produkties. Bij de voorstelling is uitgebreid lesmateriaal beschikbaar.

Bekijk hier onze speellijst.

Reacties

Heb je onze voorstelling gezien?
We zijn benieuwd naar je mening!
BeoordelenVrij slechtNiet zo goedGoedHeel goedFantastischBeoordelen

Theatra

Hoofdweg 666

2132 BT Hoofddorp

06-40700356

info@theatra.nl

KvK: 62575236
BTW: NL854872371B01
Bank: NL68TRIO0254791042

                                                                                                                                                                                                                                                 © 2020 Theatra

  • Instagram

Volg ons op Instagram

Voorstelling 'Buiten de lijntjes'

Voorstelling 'Buiten de lijntjes'