De nacht wacht wel
De nacht wacht wel

‘De nacht wacht wel’ is een spannende vertelling over Rembrandt, waarin het publiek de hoofdrol speelt.

press to zoom
De nacht wacht wel
De nacht wacht wel

‘De nacht wacht wel’ is een spannende vertelling over Rembrandt, waarin het publiek de hoofdrol speelt.

press to zoom
1/1
De nacht
wacht wel
7+

Een interactieve vertelvoorstelling over het beroemdste schilderij ter wereld

door Theatra

In zijn atelier loopt Rembrandt zoekend van de schildersezel naar het raam. Van het raam naar de schildersezel. En weer terug. Hij heeft zojuist de grootste opdracht van zijn leven gekregen. Een portret schilderen van een groep schutters uit Amsterdam. Maar het lukt hem maar niet om te beginnen. Rembrandt heeft geen zin meer om altijd maar te maken wat de mensen willen zien. Hij zoekt iets. Iets wat hem weer plezier in schilderen kan brengen. Iets wat zijn schilderij mooier maakt dan alle andere. Maar zal hij dat vinden voordat morgenochtend de schutters voor zijn deur staan? 

 

Een interactieve en spannende voorstelling over het ontstaan van het beroemdste kunstwerk van Nederland. Over licht en donker. En over hoe inspiratie soms uit onverwachte hoek kan komen.

‘De nacht wacht wel’ is een combinatie tussen een theaterworkshop en voorstelling, waarin het publiek de hoofdrol speelt.

 

Deze voorstelling is speciaal ontwikkeld voor de Kinderboekenweek 2020 ‘En toen…’ over het thema geschiedenis. 'De nacht wacht wel' is zeer geschikt voor kleinere groepen, en dus veilig uit te voeren op gepaste afstand.

De nacht wacht wel

Credits

Eva Mesman
Eva Mesman

Eva Mesman

press to zoom
Eva
Mesman
Spel & concept
Sengsavane
Chounramany
Illustratie
Grietje
Mesman
Fotografie

Theatergroep Theatra maakt jeugdtheater met en voor kinderen. De voorstellingen zijn eigenzinnig en spreken, soms met tekst maar vaker zonder, tot de verbeelding. Theatra gaat zware thema's, ook bij jonge kinderen, niet uit de weg. Door de humoristische en liefdevolle verpakking zijn de voorstellingen altijd lichthartig.

De voorstelling is het gehele seizoen te boeken voor basisscholen, festivals en theaters. 

Duur | 50 minuten

Publiek | maximaal 60

Kosten | 315 euro, exclusief reiskosten en BTW / iedere volgende voorstelling op dezelfde dag en locatie kost 175 euro.

Meer informatie & boekingen via Theatra.

Bekijk hier onze speellijst.