top of page
De man in
de wolken
6+

Een fysieke vertelvoorstelling over geluk

door Theatra

Boven op een berg woont de man in de wolken. Volmaakt gelukkig. Aan de muur van zijn huisje hangt een schilderij. Een schilderij zo mooi, zo schitterend leeg; zo moet het zijn geweest toen de wereld begon. 

De geitenjongen, de vrouw met de kinderwagen en het schelpenmeisje zonder stem klimmen iedere dag tegen de berg omhoog om bij de man in de wolken te kunnen zijn. Samen kijken ze naar het prachtige schilderij en vergeten voor even alles. Volmaakt gelukkig.

Maar op een dag krijgt een vreemdeling het schilderij onder ogen en dan wordt alles anders...

 

De man in de wolken is een verhaal over geluk, vriendschap en durven dromen. Maar ook over argwaan en twijfel. Een fysieke en muzikale vertelvoorstelling waarin mooie mensen elkaar kwijt raken en zichzelf weer vinden.

 

Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Koos Meinderts & Annette Fienieg.

De man in de wolken

Video

Credits

Eva
Mesman
Spel & concept
Maarten
Bootsma
Regie
Lonneke
van Leth
Choreografie
Kathelijne Monnens
Decor
Annette
Fienieg
Illustratie
Grietje
Mesman
Fotografie

Theatergroep Theatra maakt jeugdtheater met en voor kinderen. De voorstellingen zijn eigenzinnig en spreken, soms met tekst maar vaker zonder, tot de verbeelding. Theatra gaat zware thema's, ook bij jonge kinderen, niet uit de weg. Door de humoristische en liefdevolle verpakking zijn de voorstellingen altijd lichthartig.

De voorstelling is het gehele seizoen te boeken voor basisscholen, festivals en theaters. Meer informatie & boekingen via ons impresariaat STT Produkties. Bij de voorstelling is uitgebreid lesmateriaal beschikbaar.

Bekijk hier onze speellijst.

Reacties

Heb je onze voorstelling gezien?
We zijn benieuwd naar je mening!
BeoordelenVrij slechtNiet zo goedGoedHeel goedFantastischBeoordelen

Bedankt voor de inzending!

"De kinderen van groep 4 vonden dit een fijne afleiding van de dagelijkse sleur en vonden de vrouw ontzettend grappig. Vooral het Betsy gedeelte. Ik hoor nog wekelijks een keer Betsy voorbij komen. 

Persoonlijk vond ik het ook fijn. Een fijne tussenstop waarin tijd en ruimte even opzij werden geschoven om in een oneindige wereld weg te dromen."

"Wat ik extra leuk vond dat ze tijdens 't stuk de kinderen mee liet denken, o.a. over wat zij op 't schilderij zouden zien. Ook de vragen stellen op 't einde over het stuk en hoe ze antwoord gaf vond ik erg leuk."

"De voorstelling was leuk om te zien. De mevrouw had echt de aandacht van alle kinderen. De lesbrief was ook prima."

"Onze groep heeft genoten van de voorstelling. Mooi onderwerp, mooi gespeeld en heel knap dat ze alle verschillende personages zo goed neerzette. Voorbereiding was goed / duidelijk en zorgde dat ze al een beetje wisten wat ze konden verwachten. Achteraf hebben we nog nagepraat en getekend over de voorstelling."

"De kinderen waren erg enthousiast. Ze vonden het bijzonder om te zien dat 1 persoon zoveel verschillende personages kon spelen. Het decor en de muziek was een leuke aanvulling op het verhaal. Na afloop hebben we met de kinderen nabesproken wat ze van de voorstelling vonden. We kregen leuke reacties vanuit de kinderen. De duur van de voorstelling was ook precies goed."

"De kinderen waren enthousiast en vonden het vooral leuk omdat het grappig was. In eerste instantie twijfelde ik even of de jongens van onze groep 5 het niet kinderachtig zouden vinden, die vinden zichzelf al heel stoer namelijk, maar mede door de humor was het geslaagd."

bottom of page