top of page

Eva Mesman

Portretfoto Eva Mesman

In 2005 studeerde ik af als uitvoerend theatermaker aan de Theaterkade in Amsterdam. Na mijn afstuderen ging ik direct als speler aan de slag bij Theater Thot en startte ik mijn eigen theatergroep Theatra.

Bij Theater Thot speelde ik in de educatieve theatervoorstelling 'Loverboys'. Deze voorstelling heb ik met veel plezier ruim 400 keer gespeeld voor meiden in het voortgezet onderwijs.

Tijdens het spelen merkte ik dat ik vooral veel energie kreeg van het contact en de interactie met het publiek. Om die reden ben ik me meer en meer gaan toeleggen op het lesgeven aan kinderen. Ik heb diverse nascholingen gevolgd, zoals een opleiding tot kinderyogadocent en cultuurdocent in het speciaal onderwijs.

Binnen Theatra geef ik nog steeds wekelijks theaterlessen en -workshops op verschillende locaties, zoals kinderopvang, basisonderwijs en festivals. Ik werk een vaste dag per week als dramadocent op een Jenaplanschool in Hoofddorp. Daarnaast maak en speel ik diverse jeugdvoorstellingen. Op dit moment reizen drie van mijn voorstellingen door Nederland en België: 'Smakelijke Sprookjes', 'Verloren Zaken' en 'Das doet dwaas'.

Veel van mijn inspiratie haal ik uit bestaande verhalen. Omdat ik ook graag mijn eigen verhalen wil ontwikkelen en uitgeven, volgde ik een opleiding aan de Schrijversacademie in Amsterdam, specialisatie Kinderboeken. In 2023 is mijn eigen prentenboek verschenen: Nachtlampje! 

Daarnaast ben ik uitgever van DramaOnline, de online dramamethode voor het gehele basisonderwijs. 

(www.dramaonline.nl)

Ik woon in Hoofddorp samen met mijn vriend en twee dochtertjes. En met nog steeds evenveel plezier maak ik theater met en voor kinderen. Denk je dat ik iets voor je kan betekenen? Neem gerust contact met me op! Ik sta altijd open voor mooie projecten en bijzondere samenwerkingen.

Liefs, 

Download hier mijn actuele CV.

Handtekening Eva Mesman

Huidige projecten

Scènefoto uit de jeugdvoorstelling Smakelijke Sprookjes
Smakelijke Sprookjes

Speler & maker

 

In deze interactieve poppenvoorstelling voor het basisonderwijs speel ik de rol van kok, die samen met de kinderen in het publiek het verhaal van 'Sjakie en de bonenstaak' nieuw leven inblaast.

Eva Mesman _ Nachtlampje.jpeg
Nachtlampje

Auteur prentenboek

 

Een liefdevol verhaal over afscheid nemen en herinneringen. Met prachtige illustraties van Lia Visirin.

Kijk voor mee informatie op www.evamesman.nl

Achterkant van shirt DramaOnline, tijdens teamtraining in het basisonderwijs
DramaOnline

Uitgever

 

Als uitgever van DramaOnline, de dramamethode voor het basisonderwijs, ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen aan leerkrachten.

bottom of page