top of page

Humoristische en interactieve voorstellingen voor jong en oud

Theatergroep Krekker is in 2003 door vier theatermakers opgericht met als doel het maken en spelen van kindervoorstellingen. Krekker werkt vanuit bestaande verhalen en vertaalt die door middel van spel, beweging en muziek naar theater. Interactie met de kinderen en humor zijn daarbij het belangrijkst. Krekker speelt op basisscholen, campings, festivals en in theaters.

In de zomer van 2016 is Theatergroep Krekker opgeheven.

Theatergroep Krekker

Voorstellingen

De Woordenkraak (2003-2007)

 

Geest (2005-2008)

In de voorstelling 'Geest' komen vier vrienden bijeen voor een logeerpartijtje. Volgens Egel hoort bij een slaapfeest een spannend verhaal. Nee, een griezelverhaal, vindt Hert. Met spoken en bloed wil Mol. Maar Kwebbelientje heeft liever iets over kabouters en bloemen.

Geen slaapfeest zonder verhaal... een “GEESTig” verhaal? Want wie het laatst lacht…

Kattaklop (2006-2016)

In 'Kattaklop' wordt hard gerepeteerd aan de nieuwste theaterproductie van regisseur Hert, een compilatie van verschillende bekende sprookjes. Egel en Vos spelen alle rollen. Kwebbelientje zou vreselijk graag mee willen spelen met toneelclub "Drie is genoeg", maar is niet welkom bij Hert. Uiteindelijk krijgt ze toch een rolletje, maar of dat zo'n goed idee is...

 

Kattaklop is een chaotische komedie met Sneeuwwitje in een zeemeerminnenpak, Prins Batman, Roodkipje en... een banaan!

Klets! (2008-2016)

In de nieuwste familievoorstelling 'Klets!' komen de drie vrienden Kwebbelientje, Vos en Egel bij elkaar om op het huis van Hert te passen. Alleen... weet Hert dat niet. En als de lamouge, een van haar prachtige erfstukken, dan ook nog eens de hoofdrolspeler wordt in hun versie van het sprookje Ali Baba, is het hert echt van de dam!

 

Een hilarische en spannende voorstelling in de traditie van Theatergroep Krekker. Vol chaotische verkleedpartijen, spraakverwarringen en misverstanden. 'Klets!' is een verhaal over vriendschap en samenwerken, dat voor ieder kind herkenbaar is.

Credits

Kwebbelientje
Hert
Vos
Egel
Fret
bottom of page