top of page
Workshops

Theater maken met kinderen

In de workshops van theatergroep Theatra duiken de kinderen onder leiding van Eva Mesman de wereld van theater in. Door middel van oefeningen op het gebied van spel, beweging en improvisatie leren de kinderen zichzelf presenteren en expressief uiten. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat de kinderen hun eigen creativiteit leren inzetten en hier plezier aan beleven. Dus geen ingestudeerde danspasjes en uitgeschreven scripts.

De workshops vinden door heel Nederland plaats; van buurtfeest tot naschoolse activiteit, van kinderopvang tot festival.

Neem vooral contact met me op over de mogelijkheden. Ik denk graag met je mee.

 

 

Workshop voor Ombudsman Rotterdam

'Gisteren ben je bij ons langs geweest om een theaterworkshop te geven aan de kinderen. Ik krijg vandaag van alle ouders alleen maar positieve feedback. De kinderen hebben genoten. De volgende morgen hadden ze het er allemaal nog over.

Wat knap dat je je zo makkelijk kan aanpassen aan de groepssamenstelling. Je bent een echte topper!'

Workshop theatersport

'De workshop was super geslaagd. De kinderen hebben allemaal enthousiast meegedaan en vonden het hartstikke leuk. De 1,5 uur zijn voorbij gevlogen. Ik heb met plezier naar de groep zitten kijken. Zeker een aanrader!' 

Workshops

Reacties

Aanbod workshops

IMG-20190525-WA0004.jpg

KABOUTERS

4 tot 6 jaar (60 minuten)

In deze workshop nemen de kinderen een kijkje in Kabouterland en wordt kennis gemaakt met de inwoners: de kabouters. Hoe ziet hun paddenstoel er van binnen uit, welk werk doen ze in de puntmutsenfabriek en waarom staan ze altijd met hun hengel bij de vijver?

€ 156,00

Theatra_23_edited.jpg

SPROOKJES

4 tot 9 jaar (60 minuten)

De kinderen gaan op avontuur in Sprookjesland en ontmoeten heksen, draken en elfen. Deze personages zijn de basis voor hun eigen theatrale versie van de bekende verhalen van Grimm. En dat daarbij wat feiten door elkaar gehaald worden, wordt in deze workshop alleen maar toegejuicht! Want wie zegt dat de dwergen van Sneeuwwitje in de mijn werken en niet in een snackbar?

€ 156,00

DSC01793.JPG

ONTDEKKINGSREIS

6 tot 10 jaar (60 minuten)

In deze workshop gaan de kinderen op avontuurlijke ontdekkingsreis door verschillende plaatsen en tijden. Ontmoet ridders en prinsessen in hun kasteel, bosjesmannen in Afrika en de Verschrikkelijke Sneeuwman in de Himalaya. Aan het eind van de workshop wordt iedereen weer netjes terugbezorgd in de 21ste eeuw. Dappere kinderen gezocht om mee te gaan op deze spannende tocht!

€ 156,00

Theatra_34_edited.jpg

FILM

9 tot 12 jaar (90 minuten)

Iedereen droomt er wel eens van om in een film te spelen. In deze workshop wordt gewerkt met verschillende filmgenres, zoals komedie, western en horror. Muziek en vooral tekst spelen hierbij een belangrijke rol. De kinderen krijgen diverse dialogen voorgeschoteld die vanuit verschillende personages, situaties en emoties gespeeld worden. Hilariteit gegarandeerd!

€ 182,00

DSC01823.JPG

THEATERSPORT

9 tot 12 jaar (90 minuten)

Theatersport is een ander woord voor improvisatietheater. Een theatervorm waarbij niets vastligt en alles mogelijk is. In deze workshop krijgen de tieners verschillende games voorgeschoteld, zoals Moordspel, Drie in de pan en Spacejump. Samenwerken is hierbij heel belangrijk, want alleen met elkaar kom je tot een mooie scene. Het niveau van de workshop wordt aangepast aan de leeftijd en ervaring van de spelers.

€ 182,00

IMG-20190525-WA0006.jpg

WIEBELBEESTJES

6 tot 10 jaar (90 minuten)

De kinderen maken eerst met behulp van twee pingpongballen, veertjes en stukjes stof een eigen wiebelbeest. Met deze beestjes krijgen ze vervolgens een korte workshop poppenspel. Met als feestelijke afsluiting een spetterende wiebelbeestjesdisco. 

De knutselmaterialen voor deze workshop worden door Theatra verzorgd.

€ 208,00

Onderstaande informatie geldt voor alle bovenstaande workshops.

  • De workshops worden gegeven voor maximaal 16 kinderen.

  • Bij een groter aantal kinderen kunnen er meerdere workshops achter elkaar gegeven worden.

  • Bij meerdere workshops op één dag wordt een korting van 25% over de totaalprijs berekend.

  • Workshops kunnen gecombineerd worden, dus bijvoorbeeld eerst een workshop Kabouters en vervolgens een workshop Film.

  • Bovenstaande bedragen zijn inclusief BTW.

  • Bovenstaande bedragen zijn inclusief reiskosten voor locaties binnen een straal van 25 km rond Hoofddorp. Vanaf 25 km wordt € 0,19 per kilometer berekend.

  • Theatra heeft geen eigen workshoplocatie beschikbaar. Workshops worden dus altijd op BSO, school, festival, enz verzorgd.

  • Een workshop reserveren is mogelijk via ons contactformulier. Geef hierbij ook aan of er voorkeursdata zijn. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op over de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Vragen? Neem gerust contact met me op!

bottom of page