top of page
Smakelijke Sprookjes 
6+

Een interactief sprookje over nieuwsgierig zijn, heldenmoed en fantasie

door Theatra

In een land hier niet eens zo ver vandaan, wordt iedere dag hard gewerkt. De bakker bakt krokante kadetjes, op het land verbouwen de boeren de groenste groenten en de slager is overal bekend om zijn sappige slavinkjes. En omdat er zo hard gewerkt wordt, is er eten en drinken in overvloed. Elke avond wordt een heerlijk diner geserveerd, waarbij er tot diep in de nacht gedanst wordt. Kortom... iedereen is gelukkig.

Tot er op een dag een reusachtige gast verschijnt, die niet is uitgenodigd en zeker niet welkom is. Deze gast eist dat de koks de menukaart aanpassen. En dit heeft grote gevolgen...

'Smakelijke Sprookjes' is een komische en interactieve poppenvoorstelling. Een sprookje over nieuwsgierig zijn, heldenmoed en fantasie waarin jij de hoofdrol speelt. Een interactieve voorstelling met koninklijke tafelkleden, sierlijke schorten en een kapot vergiet.

Smakelijke Sprookjes

Video

Credits

Eva
Mesman
Spel & concept
Ida
van Dril
Spel & concept
Kathelijne Monnens
Poppen
Grietje Mesman
Fotografie
Natalia Lombardo
Illustratie

Theatra maakt theater met en voor kinderen. De voorstellingen zijn eigenzinnig en spreken, soms met tekst maar vaker zonder, tot de verbeelding. Theatra gaat zware thema's, ook bij jonge kinderen, niet uit de weg. Door de humoristische en liefdevolle verpakking zijn de voorstellingen altijd lichthartig. 

 

Theatermakers Ida van Dril en Eva Mesman maakten samen de voorstellingen De Poort (winnaar van de KijkKunstCup 2014), Smakelijke Sprookjes en waren beide speler en maker bij Theatergroep Krekker en Theater Thot.

De voorstelling is het gehele seizoen te boeken voor basisscholen, festivals en theaters. Meer informatie & boekingen via ons impresariaat STT Produkties. Bij de voorstelling is uitgebreid lesmateriaal beschikbaar.

Bekijk hier onze speellijst.

Reacties

"Daar staan ze dan, met een koffer en een stapel dozen; de koks van de koning. En de koning wil ze niet meer zien! Maar ze laten het er niet bij zitten. 

Samen met het publiek wordt hun ‘specialiteit’: een smakelijk sprookje (het sprookje) voorbereid. Wat eruitzag als een stapel dozen, wordt een kasteel, met trap en rode loper. Van niets wordt iets gemaakt. De kinderen zijn "het volk"   en doen enthousiast mee met bewegingen, die ze zelf hebben mogen verzinnen: Vegen - Koken - Hoezee!  

 

Dan pas start het eigenlijke verhaal, waarin bang zijn en heldenmoed ook een rol spelen. Want de reus wil  eten en wie brengt dat naar hem toe?

Met humor en taalgrapjes,  op het niveau van de doelgroep, wordt de nieuwsgierigheid van de kinderen  geprikkeld en worden ze uitgedaagd hun fantasie te gebruiken. De spelers zijn enthousiast en hun spel is natuurlijk."

Recensie Karin Terwel

"Heel mooi en grappig. De kinderen waren betrokken, ook de anderstalige kinderen."

"Leerzaam dat de kinderen werden uitgedaagd om mee te spelen."

 

"De voorstelling sloot prima aan bij de belevingswereld van de kinderen (SBO). Er was een leuke afwisseling van actief meedoen en luisteren. Wij vonden de interactie met de kinderen erg leuk. Er werd goed op ze ingespeeld. Het onderdeel fantasie werd op een leuke en goede manier uitgebeeld." 

"Afgelopen donderdag ben ik met groep 4a van de st. Petrusschool naar de voorstelling geweest. De kinderen vonden het helemaal fantastisch! En ik ook :) Erg leuk dat er ook kinderen in mee mochten spelen en dat iedereen bij de voorstelling betrokken werd.
De kinderen hebben op school mooie tekeningen gemaakt over de voorstelling."

 

"Mijn groep vond de voorstelling heel leuk. Met name het zelf mee mogen doen en de pop vonden ze grappig.

Ik zelf moet zeggen dat het heel goed in elkaar zat. Overzichtelijk, goed te begrijpen en te volgen, humor en een verhaal dat bij de leeftijd van de kinderen paste.

Ik heb de hele voorstelling geboeid zitten kijken en luisteren maar ook genoten van mijn kinderen die heel aandachtig meededen.

Als ik een cijfer moest geven dan zou het een dikke 9 zijn."

"De kinderen van groep 4 van de Spinmolen vonden het een hartstikke leuke voorstelling!!  Hoewel de voorstelling bijna een uur duurde vroegen ze na afloop teleurgesteld of het nu echt al afgelopen was.

Het was mooi dat de kinderen zelf ook iets mochten doen. Daarnaast werden er kinderen uitgekozen voor een 'rol' en ook de juffen kwamen aan de beurt. Dat is natuurlijk altijd grappig!"

"Grappig, creatief en voor jong en oud. Dikke aanrader!"

Reacties

Heb je onze voorstelling gezien?
We zijn benieuwd naar je mening!
BeoordelenVrij slechtNiet zo goedGoedHeel goedFantastischBeoordelen

Bedankt voor de inzending!

bottom of page