top of page
Nachtlampje
3+

Een fonkelende en fysieke voorstelling over herinneringen

door Theatra

Dacht je dat de sterren iedere nacht vanzelf gaan branden? Zeker niet! Daar wordt heel hard aan gewerkt. Door de sterrenwaker. Midden tussen de Poolster en de Grote Beer heeft zij haar werkplaats. Zij bewaakt de sterren. Poetst ze tot ze glanzend glimmen. Geeft nieuwe sterren een warm welkom en bezorgt ze een mooi plekje aan de donkere hemel. Niemand wordt vergeten.

Niemand? Zie je dat lege plekje in de sterrenlucht? Daar past precies nog een ster. Een hele mooie. Maar dat probeert de sterrenwaker te vergeten...

 

Nachtlampje gaat over vast willen houden en loslaten. Een fonkelende, fysieke en vrijwel woordloze voorstelling over het levend houden van herinneringen.

Nachtlampje kan alleen in het theater worden gespeeld. Er is minimaal een speeloppervlak van 6 bij 6 meter benodigd.

Nachtlampje

Video

Credits

Eva
Mesman
Spel & concept
Ida
van Dril
Regie
Emiel
de Jong
Regieadvies
Bas
Molenveld
Techniek
Kathelijne Monnens
Pop
Doan Hendriks
Sterrenhemel
Jochum Vrijland
Sterrenhemel
Sengsavane Chounramany
Illustratie
Grietje Mesman
Fotografie

Theatra maakt theater met en voor kinderen. De voorstellingen zijn eigenzinnig en spreken, soms met tekst maar vaker zonder, tot de verbeelding. Theatra gaat zware thema's, ook bij jonge kinderen, niet uit de weg. Door de humoristische en liefdevolle verpakking zijn de voorstellingen altijd lichthartig.

 

Theatermakers Ida van Dril en Eva Mesman maakten samen de voorstellingen De Poort (winnaar van de KijkKunstCup 2014), Smakelijke Sprookjes en waren beide speler en maker bij Theatergroep Krekker en Theater Thot.

De voorstelling is het gehele seizoen te boeken voor basisscholen, festivals en theaters. Meer informatie & boekingen via ons impresariaat STT Produkties. Bij de voorstelling is uitgebreid lesmateriaal beschikbaar.

Bekijk hier onze speellijst.

Reacties

Heb je onze voorstelling gezien?
We zijn benieuwd naar je mening!
BeoordelenVrij slechtNiet zo goedGoedHeel goedFantastischBeoordelen

Bedankt voor de inzending!

bottom of page